Hírek

Tájékoztató a 2014/2015-ös tanévkezdéséről

Bélapátfalvai Petőfi Sándor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Tájékoztató

a 2014/2015-ös tanévkezdéséről

Tanévnyitó ünnepség: 2014. szeptember 01. 08:00 óra

  • Kérem, hogy mindenki ünneplő ruhában jöjjön!
  • A bükkszentmártoni és mikófalvai gyerekek iskolabusszal jönnek, ezért a szokásos helyen, a szokásos időben gyülekezzenek!
  • Az ötödik osztályos tanulók - a hagyományokhoz híven – a leendő első osztályosokért 730-kor az óvoda előtt gyülekezzenek!

Tankönyvosztás: 2014.09.01. (első tanítási nap)

  • Azon tanulók, akik ingyenes tankönyvellátásra jogosultak, csak a jogosultság igazolása ellenében vehetik át könyveiket. (Az első osztály kivételt képez, nem kell a jogosultságot igazolni.)
  • Amennyiben a jogosultság időközben megszűnt, abban az esetben az iskolában átvehető csekken kell befizetni a tankönyvek ellenértékét, és a csekk bemutatása ellenében kaphatja meg a tanuló a tankönyvcsomagját.

A jogosultság igazolása:

a) tartósan beteg /szakorvosi igazolás/

b) szakértői bizottság szakértői véleménye alapján mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, autizmus spektrumzavarral, vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral) küzd /szakértői határozat/

c) három- vagy többkiskorú, vagy eltartott gyermeket nevelő családban él, /családi pótlék összegének igazolása: folyószámla kivonat, csekk…/

d) nagykorú és saját jogán iskoláztatási támogatásra jogosult,

e) rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül / az erről szóló határozat/

 

Dorkóné Barta Edit igazgató